Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές και αρκετά θρεπτικό έλαιο που προέρχεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων. Η καρύδα αποτελεί την κύρια πηγή τροφής εδώ και αιώνες σε όσους ζουν στους τροπικούς κύκλους, αλλά η χρήση της στη βιομηχανία και την κοσμετολογία την έχει καθιερώσει σαν ένα αρκετά βιώσιμο εμπόρευμα. Το έλαιο καρύδας αντέχει στη θερμότητα και έτσι είναι κατάλληλο για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την μείωση του βάρους, τη ρύθμιση της χοληστερίνης αλλά παράλληλα έχει θετική επίδραση σε παθήσεις νεφρών, καρδιάς και διαβήτη. Οι ωφέλειες αυτές αποδίδονται περισσότερο στην ύπαρξη σημαντικών λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών και αντιβακτηριακών συστατικών.
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις